четвъртък, 1 февруари 2024 г.

Зейнеп и промяната

У нас не завършват в затвора , а  с куршум  и в гроба , с инфаркт . Последното убийство на  Нотариуса  е замитане на следите като това на Тракторар 


Професор Зейнеп Сефер за насилието по  Хоризонт . Слушам  и чета това. Тя казва че и сега поема риск заради антологията .ДАНС я разпитвали и сплашвали !!!!   Скандално ! А руските шпиони няма кой да лови !     



Борисов не пресича контрабандата , но скача на Никойлай Копринков след като не е във властта . Извода , бой за кокала , бе . Борисов-Пеевски от едната страна а отсреща пРезидента . Чуйте Генка Шекерова и Боец "Кои са Копринков и Ушев? Искрите между Радев и Пеевски" https://youtu.be/K_3upQQ-W4M?si=XS0UODzesNwYM278 Та на кое място сме по корупция в Европа . Уж на предпоследно . Бяло зелено червено е и знамето на първенците -Унгария . Хуни !!!

„Пеевски е чист, а БОЕЦ лъжете!“ – думи на Кирил Петков и Лена Борисовова.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

На 31.01.2024г. в студиото на „Свободна Европа“ Георги Георгиев и Весислава Танчева коментираха темите за КопринковГейт, ЧаталджаГейт, сигналите на БОЕЦ за ТУРСКИ ПОТОК, сигналите срещу Пеевски, Борисов и Радев и много важни събития, които показват как бе програмирана Сглобката през последните две години – хронология и конкретни факти.

Георгиев разказа за среща между него, като Председател на БОЕЦ и Кирил Петков в Министерски съвет през февруари 2022г. Тогава си обяснихме думите, действията и бездействието на Петков със страх, неспособност и неопитност. Сега обяснението е друго и то се вижда в Сглобката и реабилитацията на ГЕРБ, ДПС, Борисов и Пеевски, което без ПП и ДБ не би могло да се случи.

„В края на 2021г. още в началото на правителството на Кирил Петков БОЕЦ внесохме няколко важни синала – за Пачките и Кюлчетата в МВР, сигнала за ЖосиГейт по съвместното ни разследване с http://BIRD.BG и сигнали срещу Пеевски, Лукойл и замесените в БарселонаГейт в НАП. Буквално след няколко работни дни в началото на 2022г. получихме отговор от НАП с подписа на Румен Спецов, че Пеевски отново се оказва чист, като сълза и срещу него няма никакви данни за незаконни доходи, незаконно забогатяване и тн. Това се случва след обявяването на санкциите срещу Пеевски по глобалният закон „Магнитски“.

Веднага следе това БОЕЦ поискахме оставката на Спецов. В началото на февруари отидох на среща с Кирил Петков в Министерски съвет. На срещата присъстваше Кирил, Лена и още двама служители на МС. Кирил реагира на писмото на НАП с думите – „Не ми махайте Спецов, иди се разбери с Асен (Василев), това за Пеевски не знам, но Спецов ми е мног важен и върши добра работа“. Отговорих му, че и Галя Димитрова вършеше добра работа на Борисов в НАП и Пеевски пак беше чист, като сълза и отново сигналите срещу Пеевски от http://БОЕЦ и http://Биволъ  потъваха без резултат, както и сега, то къде е промяната тогава? В този момент реагира Лена Бориславова и силно раздразнено се обърна към мен – „Ти си ли лъжец, бе! Пеевски е чист, няма нищо срещу него, всички проверки са направени и няма нищо. Предишните периоди са затворени и не можем да ги отворим пак“. Реагирах спокойно, като им казах, че ако Пеевски, Борисов, Гешев и тн. отново са недосегаеми, то за какво промянат говорим тогава? Отстъпиха и останахме с уговорка да направя среща с Асен Василев и с него да намерим начин да се извършат обективни и цялостни проверки на сделките, имотите и имуществото и доходите на Пеевски. (След няколко дни заедно с колегата Любо Венков от БОЕЦ се срещнах с Асен Василев в Министерството на финансите и той обеща, че ще разпореди нови проверки. Като му заявих, че ако и този път се провалят то БОЕЦ ще поискаме неговата оставка. Асен се съгласи и на следващият ден бе огласена информация, че започват нови проверки. И от тях нищо не се случи, но кабинета „Петков“ падна и искането на оставката на Василев бе безпредметно. Но, направих среща с него на Чаталджа 3 и му казах лично, че БОЕЦ сме свалили всякакво доверие от него и че той за нас обслужва Пеевски и Кремъл през защитата на интересите на ЛУКОЙЛ)

Връщам се на срещата с Кирил Петков – следващата тема бе Гешев! Запознах Кирил с материалите по ГешевКилърГейт – разследване на БОЕЦ за участието на Гешев във фалита на КТБ! Бяхме събрали снимки, доказателства и свидетелства, които доказваха ролята на Гешев и Цацаров под давлението на Пеевски във фалита на КТБ. Знаех, че Кирил е бил информиран за нашето разследване от един от нашите източници. Кирил разгледа всичко и заяви – „Не ме интересува!“. Как така, Кириле, реагирах аз, та нали голямата битка е да отстраним Гешев и да отпушим прокуратурата и борбата с корупциятя? Та за какво водихме своите битки толкова години? Сега имаме реален шанс, имаме доказателства и можем да махнем Гешев, но ни трябва и вашата институционална реакция! За какво протестирахме месеци наред, та ако не беше нашата борба през годините и протестите, които натиснаха мафията надолу, за да ви направят вас възможни сега нямаше да ви има?!  Тогава Кирил реагира остро, скочи от мястото си и извика – „Кви протести бе, това постигнахте протестиращите (и ми показа среден пръст), ние си дойдохме сами!“ . В отговор и аз реагирах остро – Седни си на мястото , бе, келеш, среден пръст можеш да показваш на някой друг , не и на мен. Момче, не ме ввпечатляваш нито с обиди, нито със заплахи, виждал съм и преживял неща, които не искаш да знаеш и съм чувал стотици заплахи от далче по опасни хора, сядай си на мястото.“ Кирил се възпали още повече и се изцепи „Какво момче, бе! Срещу теб седи министър прдеседателя на България!“. Кимнах с досада и се надигнах да си ходя, когато се намеси един от присъстващите и успокои ситуацията. Между другото този човек бе единственият адекватен на тази среща от страна на МС. Тогава попитах Кирил какви мерки са предприели МВР по заплахите за убийство срещу журналиста Атанас Чобанов. Кирил се изсмя и каза, че това са глупости и няма да занимава службите защото Чобанов си бил фантазирал, за да се прави на интересен. Отговорих му, че това са данни на американските служби, а не фантазии. Кирил направи физиономия и започна да ми разказва как жена му е била заплашвана и как НСО я пази сега. В този момент приключих разговора и си тръгнах.

На излизане влезе служител на НСО и каза, че Сашо Дунчев чака за среща. Чух реакцията на Кирил „Уф, още един боец ще ми вдига революции“. Дунчев влезе и в момента, в който застана пред стола видях как Кирил с две ръце посегна към него все едно за двоен удар видимо разгневен от разговора си с мен. В следващият момент Сашо седна рязко на стола а Кирил бе наведен над него, според мен бутнат от Кирил. НСО затвориха бързо вратата и ме изведоха към асансьора. Не видах какво се случи след това. Сашо Дунчев може да разкаже повече. Знам, че Сашо бе предаден от ПП, бе предадена каузата му за спасяване на българските гори, като дерибейството на ДПС, ГЕРБ и БСП в сектора продължаваше и продължава с пълна сила.“

Вижте видеото в „Свобода Европа“:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/video-iskrite-mezhdu-radev-i-peevski/32798287.html

Пред „Свободна Европа“ Георги Георгиев от БОЕЦ разказа и че месеци по-късно негов контакт в ДАНС му е показал снимка от стоп кадър на видео на монитър на лаптоп от тази среща с Кирил Петков в Министеревски съвет. Това означава, че ДАНС, или структури в ДАНС имат записи и са записвали незаконно случващото се в Министерески съвет и срещите на Кирил Петков. Това е едно от обясненията за Сглобката и отговор на въпроса „с какво ГЕРБ и ДПС държат лидерите на ПП-ДБ“, в конкретният случай Кирил Петков. По информация на БОЕЦ това са камери поставени още от времето на Бойко Борисов и най вероятно тази информация и записи са под негов контрол.

Вижте в сайта на „Свободна Европа“ цялото интервю и коментарите на Георги Георгиев и Весислава Танчева по всички теми.

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!  Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com  www.boec-bg.com

Банкова сметка: IBAN: BG39STSA93000024804131  BIC: STSABGSF Банка ДСК

 

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click 

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:


SECRET:
Тъмните страници в досието на Пеевски

Държавният департамент на САЩ разполага с подробна информация с гриф “Секретно”, на която се базира решението му да включи Делян Пеевски в списъка “Магнитски”. Това става ясно от делото, което Пеевски е завел в САЩ, с претенции да му бъдат свалени санкциите. Шансовете му обаче никак не са големи.

Една от страниците със секретна информация за Пеевски

Преди броени дни BIRD първи съобщи за спирането това производство. Федералният съдия във Вашингтон решава, че трябва да се изчака произнасяне на Върховния съд по казус, който разглежда въпроси с преюдициален характер спрямо пеевското дело. В рамките на 24 часа новината бе отразена и от много други медии.

Впечатление направи и „интерпретацията“ на новината от медия, която по документи няма нищо общо с бившия медиен магнат – а именно, че това била „добра новина“ за Пеевски. Това е абсурдно, но е знак за остатъчното медийно влияние на депутата.

Паралелно с тази новина се развиваше и сюжетът с престрелката между депутата Пеевски и президента Радев, в която двамата взаимно се обвиниха в корупционни практики. Пеевски говори мъгляво за “тъмнина” и “кеш” в президентството, без да посочи доказателства. Радев отвърна с припомняне на международните санкции по закона “Магнитски”, на които Пеевски подложен от САЩ и Великобритания. А за да с наложат такива санкции доказателства има и част от тях се виждат в делото на Пеевски срещу OFAC под формата на 14 “тъмни” страници с гриф “Секретно”.

Доказателствата срещу Пеевски

Тези класифицирани доказателства са на разположение само и единствено на съдията – но не и на Пеевски и неговите адвокати. Доктрината, която регулира тази материя, се нарича executive privilege – т.е. има неща, които са прерогатив само на изпълнителната власт. Следователно съдията, който има високо ниво на достъп до класифицирана информация, има правото да чете секретни материали – но не и да ги предоставя на другата страна.

В крайна сметка, Пеевски няма никакво ниво на достъп, защото е просто един никой – той дори не е американски гражданин. Същото важи и за скъпоплатените му адвокати – те също нямат право на достъп. Това уточнение е важно, защото от година и половина немладият мъж пледира за пълен достъп до доказателствата. Можем само да си представим какво би последвало, ако хипотетично такъв му бе даден – ответни наказателни акции и репресии (от всякакъв вид) срещу хора, които попадат в неговия обсег, особено физически и юридически лица в България.

Пълният обем на предоставени доказателства е около 300 страници, които могат да бъдат достъпени тук. Преглед на явните документи показва, например, извършен пълен професионален финансов анализ на пеевската бизнес империя. Включително има индикатори като кредитен рейтинг на Инт ЕООД (перлата на империята), като рейтингът е в категорията „боклук“ (junk) на което съответства и повишена вероятност за default (фалит). За някои от другите пеевски фирми кредитният рейтинг доближава D (deep junk = дълбок боклук), а изчислената вероятност за фалит доближава 100%. Конкретно става въпрос за Инттрафик ЕООД, както и за Риъл Истейтс Инт ЕООД. Вероятността анализът да е погрешен е близка до нулата, доколкото източникът му е реномираното  Bureau van Dijk.

Най-интересното, разбира се, е в четиринайсетте тъмни страници, в които грифа SECRET се повтаря над 20 пъти. Едва ли е нужно да обясняваме, че за да се сложи този гриф, над който е само TOP SECRET, информацията е събрана, проверена и потвърдена от най-мощните служби в света.

Списъкът на криминалните дейности, с които се свързва Пеевски през годините е дълъг – мащабна контрабанда на цигари за Близкия изток и Турция, манипулиране и превземане на цели сектори на обществени поръчки, използване на руско финансиране за овладяване на “Булгартабак” и “Виваком”, рейдърство, подчиняване на правоохранителните институции чрез внедряване на негови “джуджета” и, т.н. Особено внимание трябва да се обърне на синхрона между пеевските интереси към “Дунарит” и атаката с “Новичок” от агенти на ГРУ срещу оръжейния търговец Емилиян Гебрев.

В своето решение да включи Пеевски в санкционния списък, OFAC цитира примери за “значимата корупция” на Пеевски като търговията с българско гражданство и корупционно кадруване в неназована институция. Това са неща, които могат да се кажат без гриф, защото не засягат американската национална сигурност. Сериозните неща са в “тъмните” страници, които можете да видите в края на публикацията.

В режим на изчакване

Делото във Върховния съд на САЩ, по което се чака произнасяне, е Relentless v. DOC. Най-общо казано, предметът на делото е до каква степен съдилищата следва да интерпретират (стеснително или разширително) прерогативите на изпълнителната власт да запазва решенията по определени въпроси само за себе си. Иначе казано – какъв е обхватът на даден закон, приет от Конгреса – и включва ли този обхват широк (или тесен) диапазон от действия, които са изключени от съдебен контрол. В случая на Пеевски това касае две въпроса: (1) дали бивш член на изпълнителната власт (в ролята му на шеф на ДАНС закратко) можа да бъде санкциониран и (2) дали депутат може да бъде санкциониран.

Според OFAC и Държавния департамент и в двата случая отговорът е “да“, като предоставят и изобилна съдебна практика на въпроса. От внимателния преглед на тази практика си личи, както сме писали и преди, че сред санкционираните има и хора, които реално не са имали никакъв досег с властта – като например латвиеца Aivars Lembergs. Той също води дело в САЩ и го губи. Адвокатите на Пеевски, от друга страна, не предоставят практика. Понеже такава просто не съществува. Вместо това се упражняват в схоластика и в преливане от пусто в празно.

Еднопосочен билет за “Магнитски”

Ако пеевската жалба бъде приета за недопустима от Върховния съд, тогава просто всичко приключва още на този етап. Но дори и в някакъв бъдещ момент пеевската жалба да бъде приета за допустима, тя има твърде ниски шансове да бъде уважена като основателна.

Стандартите на Държавния департамент при налагането на подобни санкции са такива, че те да могат да издържат съдебен контрол по същество – колкото и да е ниска вероятността такъв да бъде упражнен.

Накратко: за да се вземе политическото решение да бъде вкаран някой в списъка “Магнитски”, то срещу него са събрани солидни доказателства, издържащи в съда.

Обратното не се е случвало. Почти невероятно е да се вземе политическо решение за изваждането от списъка “Магнитски” докато доказателствата ги има. За разлика от тефтерчето “Златанов” у нас, в САЩ те няма как да изчезнат.

***

За да научавате преди всички за нови разследвания, инсталирайте си нашето мобилно приложение:
 

Щом сте стигнали дотук, вероятно вече си задавате въпроса как се финансира този журналистически проект.

От създаването си BIRD се финансираше от подаяния в нашето журналистическо чекмедже. Но на чекмеджето му мина времето. Даже прокуратурата затвори онова Чекмедже, знаете кое… Нашето финансиране влиза в крак с епохата. Фондонабиращата ни кампания вече се казва

#МятайСBIRD

В Европа !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДС не иска промяна

  Марин Стефанов Димитров - Агент "Христов" ЛЗДД :  зам.изп. директор # 2010-09-09 / 158 / 158-ИАРА.docx Дата на раждане 11.02.195...