понеделник, 18 септември 2023 г.

Не ви ли омръзна

 

 Не ви ли омръзна от фалшиви герои и политици ?


Андрей Бенев

17 ч. 
НЕ ИМ ЛИ ОМРЪЗНА КОМУНИЗМЪТ?
Продължавам да слушам от много хора (не искам да ги оценявам), че за избирателите- антикомунисти е важен произхода на В.Терзиев, по тази причина нямало да гласуват за него. Тоест, според тях не трябва да се допускат във всякакъв обществен живот тези, които имат "неправилен" произход, дори и да споделят нашите ценности.
Това го казват „антикомунисти“? Но нали това е именно "алфата и омегата" баш на комунизма, произходът? Казано е още е-е-е..-.. в техния "Манифест"! Целта на цялата комунистическа "най-прогресивна в света идея" е една единствена: да се "експроприират" богатствата на по-богатите хора, те да бъдат избити, а в домовете им да се набута и намести комунистическата върхушка. Попътно да се избие и интелигенцията, защото тя има силни морални и патриотични задръжки и ще протестира. На избитите и репресираните, семействата да се репресират завинаги и до девето коляно „заради произхода“(!), за да няма кой да иска промяна или пък възмездие...
Към тези „антикомунисти“: ако наистина ще се борим срещу престъпния комунизъм, фашизъм и въобще срещу тоталитаризма, дайте да го правим малко по-сериозно! Аз лично смятам това за много важно, затова бих обявил със закон за престъпно всяко агитиране за дискриминация към хора въз основа на "произход". Ако има налични други връзки - задкулисни, користни, противоречащи на законите или политиката на държавата - тогава да. Но дискриминация априори, само „заради произход“, го смятам за възможно най-противното нещо изобщо, наравно с расизма, етническата или религиозната омраза! Ако ги слушаме, ще трябва да дискриминираме не по-малко от 2-3 млн души младо поколение, тъй като членовете на БКП бяха над 1,1 млн, а средната численост на семействата е 4 души, примерно. Някои искат без младото поколение да правим реформи и да градим просперитет?
  • Димитър Димитров
    Съмнението доколко въпросният споделя ценностите и манталитета на свободния човек и доколко сам е свободен е основателно докато не докаже противното . Според мен първо трябваше да се кандидатира за съветник или районен кмет , ако не е под достойнството му . Кариерното развитие започва от калфа . При положение че има врели и кипели районни кметове и съветници изглежда като парашутист .
    • Харесване
    • Отговор
    7
  • Martin Piskuliyski
    Кратко и ясно:
    Не е дискриминация това, че не съм съгласен отрочета на ДС и БКП да заемат управленски позиции. Дискриминация е, когато със закон забраниш да бъдат номинирани за управленски позиции... кое не е ясно?
    • Харесване
    • Отговор
    6
  • Андрей Бенев
    Martin Piskuliyski И аз това питам. Говоря основно за дискриминацията в мисленето и говоренето/агитирането. Ако някой говори срещу един чернокож, нарича го обидно "негър, черньо, кюмюр" и т.н., и призове да не се гласува за него, това според теб не е дискриминация? А аз мисля, че баш си е. Попитах за това и Уикипедия, тя мисли същото: "Дискриминацията (от лат. discriminatio – „правене на разлика“) към или спрямо даден индивид или група е третирането ИЛИ ВЪЗПРИЕМАНЕТО МУ (курсив мой, А.Б.) на базата на класа, категория, раса, етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация, биологичен вид или нещо друго вместо спрямо неговите лични качества."
    • Харесване
    • Отговор
    4
    • Martin Piskuliyski
      Андрей Бенев Самият ти, Андрей дискриминираш моето право да мисля, говоря, агитирам.... обаче ме развесели твоят, може би неволен, паралел между негър и комунист. 🙂
      • Харесване
      • Отговор
      2
  • Роси Арнаудова
    Приятелю, това е положението. Очевидно, изходът е труден. И аз мога да приема позицията на хора, които по своя си лична морална причина не желаят да гласуват за човека Терзиев. Това е тяхно право, това е демокрацията. Аз лично отказвам да приема обаче категоричните писАния, че човек като него е НЕДОПУСТИМО да бъде кандидат, защото баща, чичо, дядо и прочие... В края на краищата коалицията ПП-ДБ е стигнала до това решевие. Който не е съгласен, да си избере приемлива кандидатура и да я подкрепи. И очаквам да започне кампанията, за да видим и оценим кой какво предлага. Но доводът "И златен да е, щом е с такъв произход, не гласувам" ми е тотално ретро...
    • Харесване
    • Отговор
    6
  • Капка Вачева
    Няма да им омръзне и нови висоти ще постигат до края на кампанията. Надявам се тогава всичката ДС да е натръшкана 🙂. Всеки да си избира, каква битка да води, за миналото или за бъдещето. Миналото е за поука, а не да го повтаряме с обратен знак.
    • Харесване
    • Отговор
    5
  • Юли Енчев
    Точно това е проблемът - маса антикомунисти, всъщност, мислят точно като комунисти. Не им беше проблем, че 12 години ги управлява комунист, мутра-сикаджия, патолгичен лъжец и тарикат, илитерат, на който се подиграват в цяла Европа, проблем им е един млад, интелигентен, успял човек, който е бил на 11, когато ДС беше закрита. Ще го заплюем, защото баща му и дядо му....
    • Харесване
    • Отговор
    • Редактирано
    2
  • Iordan Benev
    оправи си настройките на Фейсбука или на самия "пост", че не мога да го споделям..🙂
    • Харесване
    • Отговор
  • Ekaterina Churilova
    Цялата си теза сте развили върху напълно неверни твърдения.
    1. Защо решихте, че Васил Терзиев и хората, които не искат да гласуват за него “споделят общи ценности”!?! Например, за мен няма съмнение, че репресивният апарат на която и да е тоталитарна държава е опасен и застрашава свободата на гражданите. Според Васил Терзиев не е така. И това повдига фундаменталния за мен въпрос какви точно са политическите възгледи на този човек - до момента нищо не е казал за политика освен, че ДС не е чак пък толкова лоша... Така, че с основание предизвиква силни съмнения. Може би ако беше участвал преди активно в политиката и бяхме успели да научим повече за възгледите му, Васил Терзиев можеше да привлече повече доверие.
    2. Трябва да се прави разлика между активно и пасивно избирателно право. Това да не искаш да гласуваш за някого не е като да му забраняваш да се кандидатира - комунистите са правели второто, ние просто отказваме да гласуваме за кандидат, на когото не вярваме.
    3. Напълно не сте наясно какво е дискриминация.
    Даже няма да коментирам идеята Ви да обявите за дискриминация и престъпление изказването на мнение, което е различно от “правилното”. Само се чудя как не Ви е неудобно да обявявате опонентите си за комунисти при положение, че имате такива идеи.
    • Харесване
    • Отговор
    4
    • Христо Тодоров
      Ekaterina Churilova , вие не знаете, или се правите , че не знаете, че Терзиев заяви още в най-първите си интервюта, че го боли от всичко, което този престъпен режим на БКП и нейния репресивен апарат ДС е причинил на толкова много хора и на народа ни като цяло? Включително и това, което са причинили през всичките години на преход с липсата на извинение! Правите ли се , че не можете да отличите това от конкретното - на съвсем друго ниво, че не всички , работили в ДС са били убийци - то е факт. Както е факт и това, че имаше отдели на ДС, на които бяха възлагани функции , които не бяха пряко репресивни.
      И няма такива думи, каквито му приписвате: Че "ДС не е чак пък толкова лоша"! И е безобразие да твърдите, че бил казал това!
      И никой няма претенция да гласувате за кандидат, на когото /сте избрала да / не вярвате. Постът касае тези безобразни твърдения , които са навсякъде из ФБ , много от тях са от гербери и вГъзрожденци, но има и от хора, които се определят за антикомунисти и демократи, които директно отъждествяват Васил Терзиев с дядо му, с баща му, с ДС като цяло. И съвсем директните заявявания на това , че "не мога да гласувам за човек с такъв произход"! Т.е. човекът се определя именно чрез произхода си! И трябва да има "правилен" произход! Правите се , че не сте ги срещала ли?!
      Никъде в поста не се казва, че тези хора ПРАВЯТ същото като комунистите. Казва се, че стават изразители на техен модел на мислене.
      Не е редно юрист да не познава понятието дискриминация, също така. Възприемането на човек, като ОПРЕДЕЛЕН от произхода му, напълно влиза в същината на това понятие.
      Съвсем не е нужно, на базата на произхода му, да му е забранено да бъде допускан да кандидатства, за да бъде окачествено това като дисриминация, още повече , че то тогава надхвърля силно границите на това понятие и влиза в понятия като репресиране, и още доста други, и е от такъв тип репресия, каквато само в нацистки и комунистически режими, е въобразима.
      • Харесване
      • Отговор
      • Редактирано
    • Ekaterina Churilova
      Христо Тодоров Струва ми се, че съм запозната с повечето изяви на Васил Терзиев и точно затова му нямам доверие. Перифразирайки казаното от него за ДС, дори смекчих смисъла. Сигурно сте видели записа с точните му думи, но ако не сте, ще Ви пратя линк, за да се убедите сам. Мнението му за ДС напълно, ама напълно съвпада с тезата на БСП, която се налага вече 30 години и която оправдава щатните служители на ДС и превръща в злодеи единствено вербуваните агенти (част от тях също жертви на ДС, особено в първите години на “народната власт”). И никъде не съм казала, че в ДС всички са убийци, но твърдя, че абсолютно всички, работили за тази ЕДНОЗНАЧНО мракобесна структура, са действали за ограничаване свободата на обикновените българи. Ако за Вас в ДС е имало не репресивни структури - значи Вие и аз имаме различни разбирания за тоталитарната държава и нейния репресивен апарат. Може би затова и отношението ни към Васил Терзиев е различно. Не знам за какво се извинява той при положение, че смята че семейството му е работило за държавата и не е вършило нищо нередно.
      Коментирах поста на г-н Бенев, защото ми е изключително неприятно хората, които не одобряваме кандидатурата на Васил Терзиев да бъдем сравнявани с комунисти (функционално грамотна съм и нямам нужда от разяснение, за да разбера смисъла на написаното). Че и да ни обвиняват в дискриминация. Точно защото съм юрист много добре знам какво е и слава Богу, изразяването на мнение все още не е провъзгласено за дискриминация. Оставям Ви сам да си отговорите на въпроса какви точно права на Васил Терзиев са ограничени от хората, които не одобряват кандидатурата му?!? И е меко казано нахално да сложите Васил Терзиев и репресиран в едно изречение!
      • Харесване
      • Отговор
      • Редактирано
    • Роси Арнаудова
      Ekaterina Churilova , ох, чета, чета... И сякаш всеки е чул и чел различни неща. Естествено, че "всички, работили за тази ЕДНОЗНАЧНО мракобесна структура, са действали за ограничаване свободата на обикновените българи". Ми да, това беше соца. От върха БКП надолу по всички части на държавата си беше тотално мракобесие. Това си беше по Конституция, знаете прословутия член Първи. Но не е ли абсолютно верен факт, че ВСЯКА държава по света има своята ДС? И колко и` е гадно ДС-то зависи от устройството на държавата? Та моята теза е, че е абсолютно задължително от детската градина до пенсионерския клуб да се знае що за мръсотия беше това нещо, наречено социализъм, ръководено от една продажна и подчинена БКП. И това е най-важното, а не тричането на наследниците. И това много пъти вече чувам от Терзиев - нуждата от истинския прочит на историята. А аз лично преценявам хората по личните им качества, защото дългият ми живот ми дава много примери за "върли антикомунисти", оказале си пълни некадърници и крадливи мошеници. Толкова от мен.
      • Харесване
      • Отговор
    • Ekaterina Churilova
      Роси Арнаудова всяка държава си има служби за сигурност, няма спор. Службите за сигурност на тоталитарната държава са насочени срещу свободата на нейните граждани и това е безспорен емпирично доказан факт. Никой, работил за тоталитарен репресивен апарат, особено в ръководните му структури, не може да бъде оправдан с довода, че е работил за държавата. Защото така се оправдава самият тоталитарен режим! Именно и затова, 30 години след промените, все още не се изучава истината за тоталитарния режим в България от 1944-1989. Твърде много хора на ключови политически позиции имат разбиранията на Васил Терзиев. Аз също преценявам хората по личните им качества и за Васил Терзиев не съм си изградила мнение, че има нужните морални и политически принципи, за да му се доверя да управлява родния ми град. Толкова и от мен
  • Христо Тодоров
    Според мен, най-важното е да не допуснем ГЕРБ да продължава да има решаващата дума в СОС. А който се е настроил срещу Васил Терзиев, няма да го убедиш в нищо, нали виждаш, че те изкривяват думите му, придават им друг смисъл и т.н. , водени от емоция...
    /То ти и не се опитваш да ги убеждаваш, просто ти е мъка, че такъв модел на мислене изразяват! /
    Най-същественото, обаче е, да се гласува за общински съветници, защото иначе нищо в София няма да помръдне. Кметът не може да взема сам решения. Решенията се вземат от мнозинството в СОС.
    • Харесване
    • Отговор
    • Редактирано
  • Martin Piskuliyski
    Yuli Enchev Роси, Андрей... проблем е избирателната ви памет. Забравихте бързо откъде тръгна шеметната кариера на Христо Иванов. Първият политически “милион”, направи в служебния кабинет на ортодоксалния комунист Близнашки, продължи в кабинета на мутрата, сикаджията.. комуниста и т.н.т, след което провали партийното представителство на РБ в следващия кабинет. Звездата на Кирил Петков изгря по същия начин, само, че на крилете на друг летец изпитател от котилото на ДС. След като си поиграха на министри с Асен Василев, дръпнаха черджето под краката на Атанасов и Иванов и се захванаха с партийно строителство, на гърба на електората на ДБ. В следващия парламент ПП и ДБ се обединиха срещу “статуквото” с Корнелия и Славчо и като не им се получи заварката в по-следващия парламент, в ползу роду, се прегърнаха с омразния Борисов на когото станаха придворни перачки... И всичко това под зоркия поглед на ментора си Радев, когото наградиха за грижите с втори мандат, а после се “отрекоха” от него. Точно както сега Терзиев се “отрече” от мама, татко, чичо, дядо.. (до там ги знам).... И черешката на наглоста е, че припознахте за противници ( да не кажа врагове) хора, които направиха документален разрез на генетичните закономерности, които все още ни държат в сянката на МОЧА. Жал ми е за вас хора! Лесни сте за употреба.. За втора употреба!
    • Харесване
    • Отговор
    • Роси Арнаудова
      Martin Piskuliyski , благодаря за "съчувствието". Документалният разрез е прекрасно нещо. Оттам нататък фактите са ясни. Държава не се управлява с разрези, а от политици. И то такива, които печелят подкрепа. Колкото до човека, чието име не споменаваме, ако не бяха тези книги, с какво бихме го запомнили като действащ с "омразния Борисов" в СОС? Нещо важно, нещо ярко, нещо положително? Нещо срещу софийската мафия? Аз лично бих била щастлива, ако можехме да съберем гласовете на активните хора с една личност, недокоснала се до нищо гнило в държавата преди и сега. Но не съм изперкала още 🙂 и виждам как не става. София има нужда от едно разтърсване, от едно скъсване на порочните схеми, от "съвременност", а не от мухъл. Е, за зла чест, отбор от активни хора, желаещи да се занимават с това, са представени от един човек с биография на родителите си, достойна за марката "враг на антикомуниста". Ми това е положението. Времето тече безвъзвратно. Дали в бившите социта, които все повече си стават нормални европейски държави, това е основната тема? Убедена сме, че докато не си наместим истинските понятия "ляво - дясно", а не "комунизъм - антикомунизъм", ще си кесим в лапите на мафията. Толкова от един човек "втора употреба"...
    • Martin Piskuliyski
      Роси Арнаудова Какво от това, което казах/написах/ не е вярно? Аман от партизанщина. Помня с какви аплодисменти посрещахте Дончева на форуми на ДСБ...
    • Роси Арнаудова
      Martin Piskuliyski , виж какво, отдавна се познаваме. Аз с партизанщина не се занимавам. НИКОГА аз лично не съм ръкопляскала на Дончева, макар че тогава тя каза едни много "сладки" неща и наистина тя лично винаги е изказвала своето уважение към Костов. Е къде да я сложа?!? Ами при дървените комунисти, категорично. Така че ние, с дългата памет, можем да си пишем до утре. Но децата ми и познатите ми млади хора наистина не се интересуват от нашите спомени и етикети. Те искат активен съвременен град София и толкова. И не виждат бъдещето си и това на града в ръцете на изхабени "антикомунисти". Тъжно, но факт. Остава само да махнем МОЧА, учебниците да започнат да се пишат от истински хора, а не от комунисти, захапали "бизнеса" и толкова. Е, и Украйна и светът да смачкат путлер, това е май единственото ни спасение... Бъди здрав!
    • Martin Piskuliyski
      Роси Арнаудова Точно защото се знаем, няма да гледам настрани докато разрушавате консервативната десница. Не знам що още сте в ДСБ, а не в ПППП. Разбра се, бъди здрава, но да оставите децата ни да рият авгиевите обори дето оставяте след себе си, не мога да приема..заради моите три деца , които оставям след себе си.
Олеле  
Чакам със загриженост докъде ще ескалира протестът на зърнарите. Дали са терористи е друга тема - вероятно защитима теза, но по-тревожен е знакът, с който този протест свиква путинистите за “бой последен”.
За това има много индикации - от кремълските снимки на основна говорителка, през ярката роля на пилонаджията на Радев, ”украинската металистка” Кукушева, заканите на фашисткия вожд, до зова за оставка на мътночервеното радево вице.
И всичко това - заради слънчогледа. Защото почти всички други вносни продукти от Украйна представляват прекалено малък дял от пазара, за да смутят някого - т.е за тях протестът е по-скоро по принцип към чуждия внос, който “смущава” печалбите.
А за слънчогледа никой не попита - а не им ли помогна забраната от април?
Ами не. Защото направиха втора погрешна калкулация - както често се случва, когато правиш “бизнес” в антипазарни парникови условия.
Важно е да се уточни, че в света само Украйна произвеждаше повече слънчоглед на глава, но вече България е номер 1 по този показател. Дотук добре. Но пак не стига за нашите преработвателни мощности, защото те са едни от най-големите в Европа и разчитат и на внос.
Т.е “гениалната” идея, която осеня нашите производители като почва войната през 2022 г. е, че Русия бързо ще победи, това ще разстрои украинския износ и цените ще хвръкнат в небесата. И те задържаха стоката си на склад.
Да, ама не.
Русия не победи, а Украйна продължи да изнася и след първоначалния ценови шок цените паднаха. А нашите останаха с непродаден скъп слънчоглед.
Ще кажете - добре, като забраниха украинския внос през април, защо не го продадоха?
Ами защото решиха, че нашите преработватели няма къде да ходят и ще им купят слънчогледа на тяхната цена. Не помогнаха обясненията, че дори да не идва у нас, евтиният украински слънчоглед отива на други пазари и сваля международните цени и на слънчогледа, и на олиото. В полза на други народи. И няма как преработвателите да купуват слънчоглед над пазарната цена и да продават олио по пазарна цена.
Всуе.
По моя информация между април и юни сделките със слънчоглед бяха изцяло замрели, като зърнарите чакаха преработвателите да се пречупят.
Ще кажете - ами дребните? Ами те са като дребните бензиностанции - много са, но Лукойл кара влака. Така и тук - няколко телефона управляват сектора и всеки слушка, за да папка.
Страшно е. Но най-страшното е, че същите телефони могат да поръчат и падане на правителството.
Дали Денков е сбъркал с етикета?

Не е сбъркал!
Няма налично описание на снимката.
18 септември 2022 г. 
Споделено с: Публично
Публично
https://www.google.com/search… Питам се откъде се вземат подобни вмирисани "консерватори " . В една нормална държава това би трябвало да се разследва , защото той очевидно работи за Путин и се изявява в медии на Мафията . Вместо това прокуратурата е подгонила https://www.youtube.com/watch?v=6zyXmNDyK-o авторката да си каже откъде има информация кой е ваксиниран от Възраждане .
Асоциацията на европейските журналисти – България сигнализира за институционален натиск върху водещата и репортер по bTV Мария Цънцарова. https://btvnovinite.bg/…/veni-markovski-zelenite… Очевадното лицемерие дори не ги накара да се изчервят от неудобство . Този е същият долен лицемер . Консерватор и реформист , ама друг път . Дървено желязо . Това са пари само на Консервативният кремълски главорез . Те говорят през устата и на Възраждане и на Кристиян . Неговите наемници просто припечелват от човешките страхове и простотия . https://www.youtube.com/watch?v=tTf5lsZykNY Вече трябва да ни е ясно ,че по делата ще ги разпознаваме и по това кой ги финансира .Кандидата за кмет на ПП-ДБ е съмнителен не заради произхода си , а заради парите и възможността да си "купи" номинацията като спонсор на ПП . Малко по-различно е съмнението относно почтеността на жабока Шкварек , очевидно лансиран както много други с нечии пари и връзки да плямпа . На мен ми омръзнаха тези игри на измамна политика . Няма ме истинска левица ,която да застане срещу рекета на зърнарите и руският империализъм и фашизъм. Вместо нормален човек, някакво недоразумение от фалшив синдикат ще се бори за кмет на София .

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДС не иска промяна

  Марин Стефанов Димитров - Агент "Христов" ЛЗДД :  зам.изп. директор # 2010-09-09 / 158 / 158-ИАРА.docx Дата на раждане 11.02.195...